NAVI стана първият CS2 Мейджър шампион

Украинската eSports организация NAVI се превърна в първия Мейджър шампион в ерата на Counter-Strike 2. Във финала на шампионата в Копенхаген, пред погледа на десетки хиляди зрители в Royal Арена и още стотици хиляди, които гледаха мача онлайн, Natus Vincere победи с 2:1 FaZe Clan. Така тимът, който мнозина отписваха като аутсайдер в плейофите на състезанието грабна и голямата награда от Мейджъра на стойност 500 хил. долара.

navi

Първата карта във финалния мач бе Ancient. Избраната от Фин „karrigan“ Андерсен и съотборниците му карта обаче не мина по план. FaZe Clan загуби с 9:13 рунда, а над всички бе капитанът на NAVI Алекси „Aleksib“ Виролайнен, който завърши с 19 убийства. Още толкова добави и Валерий „b1t“ Ваховский.

Последва истински урок от FaZe Clan на Mirage. За цялата карта американският тим даде само 2 рунда на NAVI, като супер представяне записа една от звездите на тима Давид „frozen“ Чернански, с 18 фрага.

Решаващата карта бе Inferno. Там дойде ред на NAVI да преподава. Украинският тим записа серия от 7 безответни рунда за старт на битката, а това до голяма степен обезвери FaZe. „b1t“ бе в изключителна форма и завърши картата с 23 убийства, а избраният за MVP на турнира Юстинас „jL“ Лекавичус добави 20. NAVI отнесе напълно съперника си с 13:3 рунда, а датският капитан на FaZe „karrigan“ бе на другия полюс на емоциите, като той взе само 1 убийство и просто нямаше отговор на играта на заслужилия шампион NAVI.

снимка: Филип Станчев

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини