Във велик мач FaZe взе реванш от Spirit и е полуфиналист в Копенхаген

Във феноменален мач от четвъртфиналите на Мейджър турнира по CS2 в Копенхаген, Дания, FaZe Clan отстрани сочения за основен претендент Team Spirit, с резултат 2:1.

Мачът, противопоставил финалистите от IEM Катовице, започна с успех на FaZe Clan на избраната от съперника карта Mirage. „Кланът“ взе аванс в резултата, след 13:7. Давид „frozen“ Чернански и „karrigan“ завършиха с по 20 убийства, а за Spirit над всички Данил „donk“ Кришковец, с 18.

FaZe бе избрал една от картите, превърнал в своя визитка – Nuke. „Драконите“ от Русия обаче направиха силна СТ-страна като на почивката водеха с 8:4 рунда. FaZe отговори със същото и се стигна до продължения, след които Spirit победи с общ резултат 19:16. Отново „donk“ бе най-резултатен – тийнейджърът, едва на 17, но вече считан за следващата суперзвезда на Counter-Strike, записа 30 фрага срещу името си, с което Spirit прати мача в решаваща трета карта.

Именно тук дойде изненадата за феновете в Royal Arena, които видяха за първи път FaZe Clan да играе на картата Vertigo на толкова високо ниво. Картата започна феноменално за отбора, който дръпна със 7:0 и затвори първата част с 8:4, като разликата можеше да е дори по-голяма. Руският тим изостана с 5:12 и трябваше да спечели 7 поредни рунда, за да остане в мача и тогава „donk“ влезе в невероятна форма, като той и съотборниците му успяха да пратят мача в продължения.

В тях дори Spirit спечели първия рунд, но с изключително хладнокръвие Хелвийс „broky“ Саукантс, който приключи картата с 30 убийства, взе убийство с нож, по-малко от секунда преди съперник да обезвреди заложената от FaZe бомба, а след това „тихият“ до тогава в картата Ховар „rain“ Нигор се отличи с ключовите убийства, за да подпечата триумфа на FaZe Clan.

Team Spirit отпада с 45 хил. долара от наградния фонд на обща стойност 1.25 млн., докато в спор за място на големия финал в неделя FaZe Clan ще играе срещу Team Vitality, надделял над Cloud9.

снимки: Филип Станчев

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини