Най-добрите CS:GO играчи за 2022 година!

Тази година отбеляза пълното завръщане на LAN-турнирите по CS:GO, след хибриден модел, който наблюдавахме през 2021-ва. Събитията с публика на живо отново се превърнаха в хит и накараха отборите да играят на абсолютен максимум, но кои играчи се откроиха най-много?

Ето нашите пет най-добри CS:GO играчи за 2022 година:

5 – Никола „NiKo“ Ковач

В известен смисъл 2022 г. беше дори по-лоша от 2021 г. за G2 Esports и NiKo. Да, отборът най-накрая сложи край на сушата с BLAST World Final, но ако оставим това, G2 рядко се бореше за титли, пропусна major и постоянно страда от проблеми в състава.

Имайки предвид това, забележително е, че „NiKo“ успя да покажа добра игра през цялата година, което говори не само за неговия невероятен набор от умения, но и за неговата последователност и способност да се представя, независимо от обстоятелствата около него.

Дори и след доброто представяне, трябва да отбележим, че състезателят не успя да влезе в Топ 3 поради два ключови фактора: IEM Rio Major, който пропусна, и трудностите му в плейофите в някои ключови турнири. В IEM Katowice, например, той получи разочароващ рейтинг от 1.01 след групите, докато на BLAST Premier World Final рейтингът му в плейофите беше само 1.09.

4 – Сергей „Ax1Le“ Рихторов

След година, в която той и останалата част от неговия Gambit едва правеха първите си стъпки в големите LAN състезания, „Ax1Le“ достигна добро ниво на представяне и стана най-добрият стрелец.

Cloud9 спечели само една LAN титла през 2022 г. – на IEM Dallas, доста слабо събитие – и рядко се бори за най-големите трофеи, но индивидуалното величие на „Ax1Le“ беше нещо, което трябва да се отбележи.

Той се изправи срещу всякакви опоненти (дори счупи статистиката срещу FaZe, със среден рейтинг 1,23 срещу тях) заедно със своя партньор „sh1ro“ , и взе една наградата за MVP

3 – Дмитри „sh1ro“ Соколов

Точно като своя съотборник „Ax1Le„, „sh1ro“ въздигна играта си още по-високо през 2022 г. и стана по-последователен на големи събития — основното нещо, което му попречи да бъде в челната тройка миналата година.

21-годишният играч добави към автобиографията си нови постижения в началото на годината, когато помогна на Gambit да спечели Funspark ULTI 2021 Finals, онлайн турнир с осем отбора и $250 000 награден фонд. Това беше единственият MVP медал, който той спечели тази година, но пък се представи и в звездна форма на LAN събития, като имаше среден рейтинг за отбора от 1.26.

2 – Матьо „ZywOo“ Ербо

zywoo

Vitality беше едно от най-големите разочарования за 2022 г., но това не попречи на „ZywOo“ да продължи да достига върхови нива. Както много пъти преди, той беше сам срещу света, само че този път играеше в международен състав, използвайки английски, за да общува със своите съотборници.

ZywOo„завърши 2022 г. с рейтинг от 1.24 на Големи събития, като следващият му най-близък съотборник беше „Magisk“ с 1,07. Това само по себе си обяснява колко трудно беше за Vitality да бъде претендент за титлата без някой, който можеше да помогне на ZywOo и да понесе част от тежестта.

1 – Александър „s1mple“ Костилиев

Въпреки трудностите на отбора и очевидното въздействие на войната в Украйна, „s1mple“ се представяше стабилно през цялата година и добави два MVP медала към своята колекция.

Той имаше среден впечатляващ рейтинг от 1.25 и 1.29 impact на големи събития, но пък с 0.87 на четвъртфиналите на IEM Rio Major срещу домакина FURIA, един от редките лоши моменти, които имаше в плейофите на тези топ турнири.

Числата му може да са спаднали значително в сравнение с 2021 г. (1,45 рейтинг и 1,55 impact), но „s1mple“ все още беше елитен изпълнител, такъв, който успя да преодолее изключително трудни обстоятелства, за да затвърди статуса си като най-голямата икона на играта.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини