Netflix не се отказва от гейминга! Платформата прави свое собствено студио за игри!

Очевидно Netflix не се задоволява само с предоставянето на видеоигри от други студиа в своята услуга за стрийминг. Платформата продължава да разширява своите предложения след почти година, откакто е налична, и за да изолира тази част от бизнеса, компанията е на път да създаде свое собствено студио за игри.

То ще бъде локализирано в Хелзинки, Финландия, и ще бъде ръководено от бившия генерален мениджър на Zynga HelsinkiМарко Ластика. Това всъщност ще бъде четвъртото такова собственост на Netflix, заедно с Boss Fight Entertainment, Next Games и Night School, но е първото създадено, вместо да бъде придобито.

Next Games, който разработи Stranger Things: Puzzle Tales, също се намира в Хелзинки. Netflix отбелязва, че всичко ще бъде изградено от нулата с оглед визията на компанията, като същевременно фокусът ще пада и върху други области.

netflix-games

„Все още е рано и имаме още много работа за вършене, за да предоставим страхотно гейминг изживяване в Netflix. Създаването на игра може да отнеме години, така че съм горд да видя как стабилно изграждаме основата на нашите студия през първата ни година и очаквам с нетърпение да споделим това, което ще се роди от нашия труд!“

/Амир Рахими – Netflix/

Заедно с новината за закупените студиа, Netflix наскоро потвърди, че е сключил многогодишно споразумение с Ubisoft. Тази сделка ще донесе три нови ексклузивни заглавия, идващи на платформата, включително две продължения на съществуващи игри.

Те ще бъдат пуснати през 2023 г. и през 2024 г. без реклами или микротранзакции, включени като част от продължаващите планове на Netflix за разширяване на гейминг секцията в абонаментната услуга.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини