Новата и безплатна Yu-Gi-Oh! Master Duel получава „cross-play“, „cross-save“ и 10 000 карти още на старта!

Yu-Gi-Oh! Master Duel – безплатната игра с карти, която ще се появи в Steam по някое време през тази зима, представи на феновете пикантни подробности, реализирани във видео трейлър на тазгодишното аниме събитие Jump Festa. Видеото хвърля нов поглед върху геймплея и повече подробности за функциите на играта – включително най-добрата новина, че тя ще предложи cross-platform поддръжка, когато стартира.

Konami разкри още, че Yu-Gi-Oh! Master Duel ще позволи на играчите да се бият едни срещу други по целия свят, независимо на коя платформа се намират, като тази функция ще е достъпна от самото начало на излизането на пазара на играта. Ако вземем предвид стартирането на играта за Steam, Nintendo Switch, PlayStation, Xbox, iOS и Android, това означава доста голям брой от играчи, с които да се борим непрестанно.

yugioh-masterduel

Функция cross progress също ще е налична за различните платформи. Konami обясни в съобщение, че играчите ще могат да прехвърлят своите данни между платформите, което означава, че ще имате безброй варианти, в които да продължавате вашия напредък.

Въпреки, че трейлърът е само на японски, той разкри някои от другите функции, идващи с играта с карти. Например, има режим на соло кампания, чрез който ще можем да изследваме историите зад картите, ще има турнири и събития, в които да участваме, ако искаме да играем срещу други опоненти. На разположение ще бъдат повече от 10 000 карти, което предразполага за огромни възможности при изграждането на стратегии.

Няма конкретна дата, която да е обявена като начална такава до този момент. Въпреки това знаем, че Yu-Gi-Oh! Master Duel трябва да се появи в Steam по някое време тази зима – така че ни остава да се надяваме това да е много скоро.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини