Новите GPU за лаптопи – Intel ARC – ще бъдат обявени в края на този месец!

От известно време чакаме Intel да пусне своята гама графични карти Arc Alchemist. Последните слухове преди седмици разкриха, че можем да видим тези графични процесори някъде през пролетта, а ето че сега имаме и потвърждение за това.

Компанията създаде специална страница в своя уебсайт, качвайки изображение за събитие, което ще се проведе на 30 март. Именно тогава ще видим лаптоп варианта на един от графичните процесори. Все още няма точна дата кога можем да очакваме настолните графични карти Arc на Intel. Знае се обаче, че тези карти ще бъдат пуснати някъде през второто тримесечие на 2022 г.

intel-new-agp

Лиза Пиърс, вицепрезидент и генерален мениджър на Visual Compute Group даде интервю, в което отговори на няколко въпроса. Всъщност тя разкри, че Intel A370M ще бъде първият от гамата графични процесори на компанията, който ще излезе на пазара. Тази карта очевидно ще има двойна производителност спрямо интегрираната графика. Въпреки това ще трябва да изчакаме пускането на A370M, преди да може да се направят някои по-стриктни тестове.

Годината беше повече от натоварена за Nvidia, а тепърва ще става и все по-такава, заради графичните карти RDNA 3 Radeon на AMD, което се очаква да излезнат малко след RTX40.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини