Светлина, екшън, камера! Изтекоха снимки на Zotac’s RTX 4090 няколко седмици преди рилийза!

Изображения на кутиите, за които се предполага, че са за вече готови графични карти Zotac RTX 4090, се появиха в китайския сайт за социални медии Baidu. Към днешна дата и час, снимките са вече свалени оттам, но бързи ръчички са успели да ги запазят и можете да ги видите.

Няма две мнения – или тези изображения са фотошоп фалшификати от световна класа, или RTX 4090 се доближава много до своя официален рилийз. Когато гледаме картите, виждаме няколко неща – на първо време, че са огромни по размер и с обли форми. Задната плоча и краят на капака се отличават с необичаен аеродинамичен дизайн, който със сигурност ще предизвика дебат.

Ако приемем, че GPU-то идва с 450W TDP, RTX 4090 със сигурност ще е доста „гладна“ карта, но охладителите с три вентилатора ще са в състояние да поддържат всичко в норма. Zotac се е постарал с охлаждащия дизайн, понеже виждаме много отвори и пространство за извеждане на горещия въздух отстрани.

zotac4090

Конекторът на захранването не се вижда. Вероятно картата използва новия PCIe 5.0 16-пинов конектор, разположен над думата GeForce отстрани на картата.

Гледайки снимките на кутията, за съжаление с ниска разделителната способност, не можем да разберем спецификациите, въпреки че имаме доста добра представа какви са вече, тъй като част от тях са споделени с масата още преди време. Те включват охладителя IceStorm 3.0, Spectra 2.0 RGB, Dual BIOS, режим с нулеви обороти на вентилатора и поддръжка за приложението за настройване на Firestorm на Zotac.

zotac4090box

Главният изпълнителен директор на NvidiaДженсън Хуанг – е готов да обяви серията RTX 40 на 20 септември. Очакванията са много високи, а слуховете за 100% увеличение на производителността със сигурност са твърде оптимистични, но дори 50% увеличение спрямо RTX 3090 би било фантастично постижение и представлява един от най-големите скокове в производителността между поколенията, които сме виждали при GPU.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини