„K’Sante“ ще бъде първият тъмнокож LGBTQ-шампион в League of Legends!

На 13 октомври Riot Games разкри най-новото попълнение към групата шампиони на League of LegendsK’Sante. Шампионът ще бъде е характерен bruiser, с включен сложен набор от способности, основно предназначен за игра на горната линия.

K’Sante ще бъде и първият тъмнокож LGBTQ-шампион, който ще се присъедини към Summoner’s Rift, според актьора, който го озвучава – ДеОбиа Опарей.

„Развълнуван съм да дам живот и глас на K’Sante и да направя история, изобразявайки първия тъмнокож LGBTQ-герой!“

ksante

Вече има редица шампиони в играта, които са имат различни сексуални наклонности, включително Diana, Leona, Graves, Neeko и Twisted Fate. Разработчиците описаха подробно историите им, като например романсът на Twisted Fate и Graves, с който бе отбелязан PRIDE Month през юни.

Въпреки че не се знае много повече за K’Sante на този ранен етап, известно е, че той ще бъде първият шампион от новия регион в Runeterra, Nazumah. В анонсиращия видеоклип, озаглавен „Гордостта на ловеца“, K’Sante казва, че новият ден е възможност за нов лов, което донякъде изрисува характеристиката му.

Остава да се види кога той ще направи своя дебют в играта, но феновете спекулират, че ще видим допълнително съобщение по време на Worlds 2022, който приключва на 5 ноември!

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини