Nvidia’s RTX 40 серията може да стартира и в края на юли!

Слуховете започнаха да зачестяват, особено с пускането на следващото поколение графични карти от серия RTX40, базирани на архитектурата на Ada Lovelace, което наближава. Нова информация разкрива, че картите от следващо поколение ще стартират дори по-рано от очакваното, може би през края на юли – началото на август.

По-ранно стартиране почти сигурно ще даде голямо предимство пред конкурента AMD и вероятно дори би задминало и Intel с пускането на тяхната серия карти Arc.

Нека не забравяме, че Computex се завръща тази година, макар и в намален формат заради продължаващите Covid мерки. Планирано е Nvidia да проведе основно обръщение към обществото на 23 май, именно по време на провеждането на събитието.

rtx40series

Един от лекторите ще бъде Джеф Фишър, старши вицепрезидент на GeForce. Малко вероятно е обаче да получим някаква информация за RTX40, тъй като самият Дженсън е този, който вероятно ще го обяви. Не трябва да пренебрегваме и възможността за тийзър, който да ни изненада.

Ако прибавим и това, което ни очаква, а именно архитектурни подобрения, ревизирани RT и Tensor ядра, брутално висок TDP (600W и повече), и няма съмнение, че RTX 4090 ще  да бъде карта-чудовище, която ще яде пиксели.

AMD определено ще трябва да поработи, за да заеме трона.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини