PGL Major Stockholm – турнирът, който промени историята на CS:GO!

Когато фактите говорят и боговете мълчат.. Е, в случая, когато числата говорят.

Именното те определиха приключилия PGL Major Stockholm 2021 като най-успешното CS:GO събитие за всички времена. Състезанието отбеляза пиков брой от 2,74 милиона зрители , което е два пъти повече от предишния рекорд, отбелязан през далечната 2017 година. Статистиката бе подпомогната и от факта, че PGL Major Stockholm беше първият Major от повече от две години, а феновете жадуваха да се включат и да присъстват на първото LAN събитие от известно време насам.

pgl-stockholm

Турнирът допринесе категорията CS:GO да се възкачи на 5-о място в Twitch и също така да заеме 7-мото място в Топ 10 на най-популярните esports-събития в историята. На всичкото отгоре четири от първите пет най-популярни мача в историята на CS:GO вече са мачове от завършилия PGL Major Stockholm 2021. Финалният мач между Na’Vi и G2 отбеляза нов рекорд в Twitch, като над 2 милиона зрители гледаха експлозивната и изключително напрегната финална игра.

Не само зрителите бяха много, но и посещаемостта беше отлична, тъй като Avicii Arena беше изпълнена до краен предел с фенове, които искаха да аплодират любимия си отбор. Видяхме Na’Vi да печели трофея, без да изпусне нито една карта по време на състезанието, а „s1mple“ спечели и първата си мейджър титла.

Друг интересен факт е, че PGL Major Stockholm 2021 беше първият CS:GO Major, излъчван в 4K, заедно с най-големия награден фонд в историята на франчайза – $2,000,000.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини