Vitality освободи трима състезатели! „dupreeh“, „Magisk“ и „⁠zonic“ на крачка от договор с организацията!

Днес стана ясно, че отборът на Vitality.CS:GO е на път да претърпи сериозна „реконструкция“. Френската организация освобождава ветерана Ричард “⁠shox⁠” Папийон, новодошлия Джейсън “⁠Kyojin⁠” Нгуен и старши треньора Реми “⁠XTQZZZ⁠” Куониъм. На тяхно място ще се присъединят добре познатите на всички Питър “dupreeh” Расмусен, Емил “magisk” Рейф и Дани “⁠zonic⁠” Сьоренсен. Новината е потвърдена и от редица френски новинарски сайтове.

Въпросното трио на Astralis се настани на резервната скамейка след елиминирането на отбора от PGL Stockholm Major – Legends Stage именно от Vitality, а освен това, договорите им също изтичат в края на 2021 година. След отпадането от Major-а, те бяха заменени от бившите играчи на Complexity – Бенджамин “blameF” Bremer и Кристиян “k0nfig” Виенеке, както и старши треньорът Александър “⁠ave⁠” Холдт.

vitality-image

Докладът от френските сайтове идва само ден след като Natus Vincere нокаутира Vitality в четвъртфиналите на CS:GO Major. Изцяло френският състав, подобно на Astralis, също се бореше в Legends-етапа, за да запази място за плейофите.

Ако въпросните промени в състава на Vitality се случат, тогава организацията вече няма да разполага с изцяло френския отбор по CS:GO, откакто излезе на competitive-сцената през октомври 2018 година. “⁠XTQZZZ⁠” бе треньор на отбора от декември същата година, а “⁠shox⁠” пристигна през септември 2019. 29-годишният играч помогна за спечелването на забележителни събития като Epicenter през декември 2019 г. и BLAST Premier Fall през декември 2020 г.

“⁠Kyojin⁠”, от друга страна, подписа през април 2021 г., за да замени ветерана Седрик “RpK” Гюпоа. Приключението му с Vitality е първият му опит в отбор от професионално ниво, като той помогна на състава да грабне второто място след Na`Vi в Сезон 14 на ESL Pro League през септември.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини