PlayerUnknown’s Battlegrounds става free-to-play от Януари 2022!

В предварително представен трейлър на The Game Awards, Krafton обяви, че PlayerUnkown’s Battlegrounds ще приеме безплатен за игра модел от 12 януари.

Досега играта струваше „скромните“ $30, което можем да наречем меко-казано странно, на фона на доминиращите и най-вече безплатни Battle Royal-и като Apex Legends и Fortnite. PUBG е все още популярно заглавие, но вече е доста от далеч от времето, когато беше олицетворението на този жанр. Тази слава си се превръща във все по-далечен спомен и дори ранният успех на PUBG от доста време насам бледнее, в сравнение с доминацията на Fortnite.

Е, явно сега е времето с подобна стъпка, част от базата играчи да се запълни с нови такива. А с оглед на цена от $0.00, мисията не изглежда чак толкова невъзможна.

pubg-free-to-play

Разбира се, като всяко нещо на пазара и в отрасъл като търговията, има уловка. Ако вече сте платили пълната цена за PUBG, не бързайте да съжалявате. Очакват ви нови екстри под формата на cosmetics, а ранкед и къстъм игрите ще бъдат платени, като за тях ще се изисква еднократно плащане от $13. Пресметлив ход, който потвърждава тезата, че няма нищо безплатно на този свят.

Е, но поне ще помогне за ограничаване на измамниците, които се опитват да използват непозволени средства и чийтове. Лошото обаче е, че създаването на нов акаунт, след вече баннат такъв за злоупотреба, е с вече доста по-малка миза на цената от $13.

PUBG е заглавие, поставило основите на успеха и идентичността на Krafton, а това съобщение идва точно след старта на най-новата им игра – Thunder Tier One.

Тя е Tactical FPS, много наподобяващ на стила на PUBG.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини