Sony закупи независимото студио Valkyrie Entertainment!

PlayStation Studios продължава да инвестира в различни студия, за да увеличи своята сила при разработването на игри. В унисон с това решение, компанията обяви закупуването на Valkyrie Entertainment, независимо студио, което е сътрудничило при работата на големи игри като VALORANT, Halo Infinite, Forza Motorsport 7 и God of War.

Чрез социалните мрежи Хермен Хулст, ръководител на PlayStation Studios, обяви, че от днес Valkyrie Entertainment става част от компанията. Според мениджъра, този ход ще внесе безценен принос, който ще бъде от ключово значение за франчайзите на PlayStation. Към момента не е известно колко е инвестирала компанията, за да направи разработчиците част от PlayStation Studios.

godofwar

Повече от вас вероятно никога не са чували за Valkyrie Entertainment. Това е студио, което по ирoния на съдбата, е реализирало само една сосбтвена игра: GUNS UP! – безплатно заглавие на военна тематика, което може да се види из магазините на Sony, както и за PC. Това обаче не трябва да ви подвежда. Студиото не е съставено от начинаещи и не му липсва опит в големите проекти. Основано е през 2002 г. в Сиатъл, САЩ и оттогава работи като поддържащо студио за компании от световна класа.

През последните години работата на Valkyrie Entertainment е с ключова роля в създаването и поддръжката на игри като Halo Infinite, VALORANT, Forza Motorsport 7, League of Legends, Legends of Runeterra, Middle-earth: Shadow of War, State of Decay, Vampire the Masquarede: Bloodlines 2 и God of War.

Всъщност, в момента те сътрудничат и на Santa Monika Studios, в разработването на God of War: Ragnarok.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини