Служител на Activison Blizzard разкри потресаваща информация за компанията!

Потресаващи общността факти разкри служител на Activision Blizzard, чието име не се споменава и умишлено е наречена Кристин. Тя говори за обвиненията в сексуален тормоз за първи път на пресконференция, проведена от адвокатката Лиза Блум, точно пред централата на Blizzard Entertainment.

През вчерашния ден адвокат Лиза Блум от The Bloom Firm обяви, че ще проведе въпросната пресконференция, на която служител ще опише „пропитата с алкохол култура и сексуален тормоз“, в които са били въвлечени жените по време на работата си в компанията.

„Казвам се Кристин и работя в Blizzard Entertainment, а ако трябва да бъда по-точна, в подразделението Activision повече от четири години. В момента все още работя тук. Не искам да бъда тук, за да говоря тези неща, но нещо трябва да се направи и да се промени в Activision Blizzard. Тази работа беше моята мечтана работа! Когато за първи път чух за всички талантливи хора, работещи в компанията, знаех, че това е мястото, на което искам да работя и да мога да развивам кариерата си. Бях толкова развълнувана, че съм част от общността, която изглеждаше сякаш се грижи за своите служители. За съжаление обаче, това не се случи точно както си го представях.

blizzard-sexual-harassment

„Откакто работя в Blizzard, бях подложена на груби и грозни коментари за тялото си, сексуални подмятания и опипвания. На всички тиймбилдинги се пиеше много алкохол и се разиграваха неприлични игри. Била съм канена неведнъж да правя случаен секс с моите супервайзъри, които си имат нещо като братство, което е пагубно за жените. Когато се оплаках на ръководителите ми, те ми казаха, че всичко е като шега, и че трябва да го преживея.“

Въпросната Кристин е представлявана от адвокат Лиза Блум, която е специализирана в искове за сексуален тормоз. Преди това тя представляваше жени, които повдигнаха обвинения срещу водещия на Fox NewsБил О’Райли, както и бившия президент Доналд Тръмп. Тя също съветваше и Харви Уайнстийн за кратко, но подаде оставка и се извини след обществената реакция.

Тези твърдения дорисуват грозната картина и увеличават нарастващия натиск срещу Activision Blizzard! Компанията е подложена на обстрел от няколко държавни служители на САЩ, ръководителите на PlayStation и Xbox и група активисти, заради твърденията за токсична работна култура и липсата на адекватни мерки за премахването й.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини