Потвърдено! Riot преработва Ahri през този сезон, за да направи героя „отново забавен“!

Ahri ще получи преработка по време на Season 12 в League of Legends, а фокусът ще падне изцяло върху това, магьосницата да се върне обратно в meta-та след години на отсъствие. Макар и винаги да е била едно от „момичетата“ по плакатите на играта, тя не беше предпочитан избор в професионалната игра от няколко години насам.

Според статистиката от уебсайта LoLalytics, Ahri има само 5,09% Pick Rate и 50,67% Win Rate. Въпреки че числата не изглеждат ужасяващо зле, с течение на времето, нейният 10-годишен пакет от магии остана недокоснат от ръката на разработчик. Ако трябва да бъдем точни, последните козметични промени по нейните способности бяха пипнати леко в Patch 10.18. Ahri се появи на Summoner’s Rift през декември 2011-та и практически си е същият герой, но с много леко тунинговане.

Ето че през Season 12 това ще се промени, след като Riot потвърди, че се задава така чаканата от някои фенове преработка ⁠— или по техните термини – средно-лека корекция на шампиона (хаха).

ahrilol

Водещият геймплей дизайнер – Брайън „Axes“ Салваторе – загатна в публикация в блога от 16 декември, че влиянието на Ahri на mid lane-a е намаляло и изрази желанието на Riot да я върне обратно в „шампионската група“:

„В случая на Ahri, ние работим върху нея, защото вярваме, че играчите, на които тя е била сигурен избор, вече не й се наслаждават толкова много. Целта е да я направим отново забавна и да получи подкрепа на Mid Lane-a.

В допълнение към преработката на механиките й, Ahri ще получи и визуална актуализация:

„Тя няма анимации, когато се движи назад, а анимациите, които има в момента, са изключително остарели – не само за базовите й скинове, но и за всички епични скинове, които използват една и съща основа.“ – каза разработчикът Джонатан „Belissimo“ Белис по време на старта на Season 12 на 7 януари.

Всички нейни скинове ще бъдат модернизирани с нови анимации и оборудване, за да изглеждат по-добре в League of Legends през 2022-ра.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини