Twisted Fate е единственият герой със 100-процентов Pick/Ban статут в LEC и LCS!

Новият сезон даде старт на професионалните лиги по League of Legends във всеки един от големите региони, а ние бързо станахме свидетели на една доста разнообразна meta. Множество интересни избори на герои изпълниха десетките мачове, а ако някой иска да опровергае този факт, можем само да му припомним, че на Summoner’s Rift видяхме Singed и Zed като Support-герои през Spring Split 2022.

Има един шампион обаче, който доминира в почти всички региони – Twisted Fate.

Скандално известният картаджия в момента има 100-процентово присъствие в Pick/Ban фазата в LCS и LEC, според статистическите данни от играта. Той е бил избиран само в четири мача, като е спечелил два от тях и е бил баннат цели 26 пъти. При източните големи региони като LCK и LPL, процентът на премахване на Twisted Fate пада до 82 пункта, но това е така, защото в тези лиги са изиграни много повече игри. С други думи, там героят е бил баннат над рекордните 69 пъти.

twisted-fate

Огромният плюс на Twisted Fate се крие в неговата най-силна магия – Destiny, която има множество приложения, правейки го един от най-ефективните герои за използване в професионалните игри.

Въпреки че процентите вероятно ще паднат когато дойдат мачовете от втората и третата седмица на лигите, героят все пак ще остане един от най-добрите избори в света, освен ако не бъде „приземен“ с някоя корекция в следващите пачове.

LEC Spring Split и LCS Lock In 2022 ще се подновят в петък, 21 януари.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини