Riot добавя трети международен турнир по LOL през 2025

Riot Games планира да добави трети международен турнир в календара на League of Legends през 2025 г. Според слуховете събитието ще бъде разположено между Зимния и Пролетния дял от шампионата в LEC и ще приеме поне по един отбор от всеки голям регион. LEC е една от малкото големи лиги, които имат зимен сплит, а с приемането на трети международен турнир вероятно и другите големи лиги ще трябва да преминат към структура с три дяла за сезона.

Въпреки че основните лиги не търпяха промени за 2024-та, Riot добави още едно събитие към международния график на състезанията – Световното първенство по eSports, което е турнир на трети организатор, необвързан с веригата турнири на разработчиците на MOBA играта.

Въвеждането на трето голямо LAN събитие ще се отрази и на датите на другите две международни събития – MSI и Worlds.

Според запознати новото събитие ще се проведе между март и април, така че MSI ще трябва да бъде изместен през юни или юли, а Worlds вероятно ще започне през октомври или по-късно. От години насам esports турнирите по LOL на международно ниво са само дваи Riot изглежда търси начини да увеличи броя на мачовете с високи залози и интернационални успехи, за сметка на протяжните мачове от редовния сезон.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини