Няма кой да свали G2 Esports от европейския LOL връх

За 4-ти пореден път G2 Esports стана шампион на европейската сцена по League of Legends. „Самураите“ триумфираха във финала  на плейофите на пролетния дял от сезон 2024-та в LEC с 3:1 срещу Fnatic. Тимът остава убедителен лидер на Стария континент и на практика продължава да е без сериозна конкуренция още от лятото на 2023-та.

„Оранжевите“ започнаха серията с убедителна победа, в която блестя корейският бот лейнър на тима „Noah“, но след това G2 не даде никакъв шанс за повече победи на Fnatic. В самия край на втората игра едно от най-разпознаваемите лица на европейския LOL – Расмус „Caps“ Винтер записа пентакил с Azir, като така мид лейнърът на G2 даде тон на своя тим за останалата част от финалната серия.

Отново с Azir в игра номер 3 „Caps“ бе неудържим за Fnatic, но заедно с него много силно представяне записа и бот лейнъра на „самураите“ Стивън „Hans Sama“ Лив. Двамата приключиха с по 7 убийства, като „Hans Sama“ умря само веднъж със своята Kalista.

Френският геймър пренесе отличното си представяне в игра номер 3, на друго ниво в следващия мач. Той игра с Jinx и приключи с невероятните 17 убийства, с което бе в основата на това за 4-ти път в историята на G2 Esports да се стигне до 4 поредни титли на Европа.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини