Riot Games заведе дело срещу NetEase за откраднат дизайн на герой от Valorant!

Riot Games завежда съдебни дела срещу NetEase и неговия мобилен шуутър Hyper Front, за който адвокатите на компанията твърдят, че е клонинг на техния Valorant.

Riot заведе дела в няколко държави, включително Обединеното кралство, Германия , Бразилия и Сингапур, като се стреми да спре NetEase да разпространява Hyper Front, като поиска и парично обезщетение.

Valorant има собствена мобилна версия в процес на разработка, но все още не е обявена дата на пускане. Слуховете казват, че ще дойде при нас през 2024 г., но няма доказателства за това.

Адвокат на Riot Games заяви още пред медиите, че повечето от дизайните на Valorant са изкопирани в играта на NetEase, и че Riot не смята, че промяната на цветовете или лекото модифициране на визуалният вид не променя факта, че това е нарушение на авторските права.

riotnetease

Съдебните дела за авторски права не са чужди на създателите на LoL. Преди години, те заведоха подобни за предполагаеми клонинги и копия на League of Legends и Teamfight Tactics.

Сравненията, които Riot прави в съдебните документи от Обединеното кралство, са обширни, включително екранни снимки на карти, герои, скинове на оръжия и други аксеосари.

Riot Games е собственост на Tencent, малко по-голяма и много по-известна китайска компания, а потребителите в социалните медии бързо обвиниха огромния холдинг в лицемерие.

Собствената им Ace Force, например, беше обвинена в копиране от Overwatch, когато стартира през 2019 г., докато базираната на геолокация мобилна игра на Tencent Let’s Hunt Monsters беше обвинена, че е клонинг на Pokemon Go.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини