Ще остане ли Боби Котик на ръководна позиция в Blizzard? Вижте какво му готви съдбата!

Един от големите въпроси, останали след придобиването на Activision Blizzard от Microsoft за $69 милиарда, е какво ще стане с Боби Котик? Низвергнатият главен изпълнителен директор е притиснат до ръба и желанието на новите собственици е да подаде оставка. Главната причина за това, разбира се, са безумното управление, съдебните дела и токсичното поведение, обзело компанията.

Нито Microsoft, нито Activision Blizzard са коментирали статуса на Котик след сделката, но според Wall Street Journal се очаква той да се оттегли след финализирането й. Същото се споменава и в доклад на Bloomberg, цитирайки вътрешен човек.

В съобщението за придобиването Microsoft заяви, че Котик ще продължи да работи като главен изпълнителен директор на Activision Blizzard, но добави, че след като всичко се финализира, кормилото ще поеме Фил Спенсър, който е главен изпълнителен директор на Microsoft Gaming. Не се споменава каква роля ще играе Котик в този момент, но е ясно накъде отиват нещата.

bobikotik

„Докато не получим всички необходими регулаторни одобрения и не бъдат изпълнени условията по сделката, което очакваме да бъде някъде през фискалната 2023 година на Microsoft, ние ще продължим да работим напълно автономно. Ще продължа работата си като главен изпълнителен директор с същата страст и ентусиазъм, които имах, когато започнах това невероятно пътуване през 1991 година“. – заяви Котик.

Мнимият директор е изразил желанието си да запази ролята си в компанията, след като тя попадне под контрола на Microsoft, като заяви още, че ще бъде на разположение при необходимост след приключването на сделката.

Дори и докладът на Wall Street Journal да се окаже правилен, напускането на Котик все още е далеч в бъдещето. Все пак се очаква сделката да се проточи през следващите 17 месеца.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини