Швеция поиска от Европа да забрани биткойна!

Добивът на криптовалути влияе доста сериозно на световния пазар и в този момент. Независимо дали се опитвате да закупите графична карта за новия си геймърски компютър или имате нужда от специфична конфигурация, вероятно сте се сблъсквали с проблемите около доставката и наличностите на продуктите.

Е, ако е така, не сте сами. Директорите на Шведския финансов надзор и Шведската агенция за опазване на околната среда – Ерик Теден и Бьорн Райзингер, изразиха своята загриженост относно способностите на скандинавската държава, да се справи с климатичните промени.

Според директорите, добивът на криптовалути е нараснал в Швеция с няколкостотин процента между април и август. Те казват, че сегашното копаене на биткойн в страната използва толкова електроенергия, колкото 200 000 обикновени домакинства.

bitcoing

Цените на електроенергията в страната са сравнително добри и благодарение на усилията за възобновяема енергия, страната за съжаление привлича много от криптокопачите. Това вероятно ще се увеличи и допълнително, след като Китай обяви криптовалутите за незаконни и мнозина копачи трябва да си намерят нови локации.

Директорите също така призовават Швеция да спре всякакви нови операции за копаене на криптовалута и да забрани на всички компании, които участват в търговията или инвестирането в крипто активи и да претендират за екологична устойчивост. Доста от тези искания бяха насочени и директно към ЕС, въпреки че отговор надали ще бъде получен.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини