След 23 години, играта от клипа на Red Hot Chili Peppers – Californication, бе довършена!

„Californication“ на Red Hot Chili Peppers е незабравим хит за феновете на рока, а към момента на издаването на песента тя е толкова успешна, че счупва класациите за дълъг период от време.

Един интересен елемент от парчето е музикалното видео, режисирано от Джонатан Дейтън и Валери Фарис, което включва измислена серия от нива на видеоигра, като всеки от членовете на групата e персонаж в нея, с мисия да се спаси от различни препятствия.

За онези години, когато видеоигрите пробиваха постепенно пазара, това видео беше различно, интересно и изключително популярно. Това е и най-известният видеоклип на Red Hot Chili Peppers с почти 920 милиона към момента на писане на статията.

californication-game

„Толкова много исках да играя тази игра! 2022 година е и не бях виждал някой да се опита да направи играта, затова се предизвиках сам да я създам. Избрах някои епични моменти от видеото и превърнах действието в 7 нива, всяко от които с различна механика на игра. Надявам се да се хареса на всички, които някога са гледали видеоклипа.“ – заяви разработчикът Микел Кампс Ортеза.

Играта в музикалното видео наистина изглежда страхотна и опитът на Ортеза да я пресъздаде със сигурност е забавен начин да прекарате половин час. По разбираеми причини („Hello, Copyright!“)  изтеглянето не включва оригиналния саундтрак, но има бутони в играта за пускане на „Californication“ или различни кавъри в браузъра, докато човъркате насам-натам.

Можете да изтеглите играта Californication тук безплатно, като в момента са налични версии за PC, Mac и Android.

Ако не друго, поне ще можете да се насладите на най-очакваното заглавие от 1999 година! 🙂

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини