След огромния успех на MW2, Blizzard обеща нов Call of Duty следващата година!

Плановете на Activision Blizzard за 2023 година, вклюват следващо пълно премиум издание на Call of Duty, според печалбите на компанията за третото тримесечие, публикувани в понеделник. Въпреки че това не би било особено забележимо през повечето години, предвид редовния цикъл на пускане на играта, Bloomberg съобщи през февруари, че компанията е планирала да прескочи евентуален рилийз през следващата година.

Според Bloomberg, Activision Blizzard е щял да отложи заглавието след лошото представяне на Call of Duty: Vanguard, който не успя да сбъдне прогнозите на компанията. По това време разработчикът дори е оспорил финансовия доклад и не е потвърдил директно, че ще има игра през 2023-та.

mw2-20223

Огромният успех на току-що издадената Modern Warfare II явно е причината, компанията да пристъпи към следващата крачка. Планираното придобиване на Activision Blizzard от Microsoft, което беше обявено през януари, все още преминава през необходимите регулаторни процеси, но няма да окаже влияние върху процеса на работа, дори обратното – надали корпорацията на Гейтс ще има нещо против да жъне още по-големи успехи.

Очаква се финализарането на сделката да приключи някъде през фискалната 2023 година на Microsoft, която приключва през юни.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини