Steam Deck 2 ще предостави по-издръжлива батерия и по-голям екран, но не и повече производителност!

Valve сподели нова информация за това какви подобрения ще бъдат направени със Steam Deck 2, включително по-добър живот на батерията. Стана ясно още, че разработчикът има желание да направи и Steam Controller 2.

Компанията не крие, че ще има продължение на портативната конзола, а дизайнерите й Лорънс Янг и Пиер-Лу Грифе засегнаха няколко приоритета, които би следвало Steam Deck 2 да притежава и ние да получим в следващото поколение.

Когато бяха попитани за основните пречки, които трябва да бъдат коригирани със следващото поколение, и двамата отговориха, че това са по-дълъг живот на батерията и подобряване на екрана:

„Мисля, че ще изберем да запазим нивото на производителност за малко по-дълго и ще гледаме да го променим само когато има смисъл, това да се случи.“

steamdeck2

Темата за продължение на Steam Controller също бе засегната, а там Янг заяви:

„Да, искаме да го направим. Въпросът е само как и кога.“

Видни са и големите усилия, които компанията полага, за да накара игрите да работят добре, заедно с нестихващите опити да решава проблеми като този с насичането на Elden Ring.

Valve е прекарал около шест месеца, за да стартира Halo Infinite, включително с внедряването на нови функции на Vulkan, за да се поддържа играта – наистина впечатляваща работа.

Работи се и активно с доразработването на все по-издръжлив, стабилен и полезен анти-чийт, което само показва, че старанието на компанията наистина заслужава аплодисменти.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини