„Street Fighter“ става на 35 години през 2022! Capcom ще продължи да работи по франчайза!

Франчайзът Street Fighter празнува своята 35-та годишнина през тази година, а Capcom вече намекна, че има някои големи планове за играта. Ако погледнем към международните социални канали на компанията, това, което ще видим, е ново и доста красиво лого за юбилея, който тепърва предстои.

Заедно с изображението идва и съобщение под формата на tweet, който приканва феновете да очакват с нетърпение новините, касаещи бъдещото развитие на поредицата.

Миналата седмица Capcom обяви, че отменя Capcom Cup за втора поредна година заради Covid-19. Обикновено това събитие е мястото, където компанията обявява големи проекти, свързани с франчайза, въпреки че е имало и изключения в миналото.

sf-35-anniversary

Въпреки отмяната на Capcom Cup 2021, много вероятно е тийзър или съобщение за нов проект да бъде споделен през февруари, независимо дали е по време на онлайн събитията, които предстоят, или на самостоятелните такива.

Разбира се, няма никаква гаранция, че Street Fighter 6 се задава на хоризонта, но знаците и коментарите от разработчиците сочат към нещо в тази насока.

Първоначално стартирал за аркадни устройства на 30 август 1987 г., оригиналният Street Fighter донесе революцията в бойните игри и се превърна в световно разпознаваема и успешна марка със своите 47 милиона бройки, продадени в световен мащаб към септември 2021 г.

За да отпразнува 30-тата годишнина на франчайза през 2017 г., Capcom обедини 12 игри в колекция.

Този път се надяваме да видим Street Fighter 6!

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини