Take-Two Interactive придобива студиото за социални игри Zynga в сделка за $12,7 милиарда!

Задава се поредна грандиозна сделка в гейминг средите! Take-Two Interactive, който притежава Rockstar и 2K Games, е в готовност да придобие студиото за игри с насоченост към социалните мрежи – Zynga. Сделката ще е на стойност от $12.7 милиарда, според The Wall Street Journal. Очаква се тя да бъде приключена през първото тримесечие на 2023 г., ако всичко мине по план.

Придобиването на Zynga от Take-Two Interactive е пореден набег на компанията към пазара на мобилни игри. Take-Two стои зад някои от най-известните франчайзи, включително Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, BioShock, Borderlands и NBA 2K.

Междувременно Zynga има доста впечатляващо портфолио, като постави основите на жанра, който окачествява игрите за социални мрежи. Първото заглавие, което скоро ни напусна, но остави траен белег в историята, бе FarmVille в платформата Facebook. Студиото създаде също ултра-популярните Words With Friends и Words With Friends 2, които станаха хит в Messenger. Компанията реализира и друго заглавие, подобно на Among Us, но за Snapchat, наречено Revamp.

zynga

„Комбинирането на опита на Zynga в мобилните платформи и интелектуална собственост на Take-Two ще ни позволи да усъвършенстваме допълнително нашата мисия за свързване на света чрез игрите.“ – заяви Франк Гибо, главен изпълнителен директор на компанията.

Придобиването на Zynga от Take-Two за $12.7 милиарда е едно от най-големите в историята на видеоигрите, с доста голяма разлика дори от сделката на Bethesda и Microsoft за „скромните“ $7.5 милиарда, която беше финализирана миналия март, както и придобиването на Tencent за $8.57 милиарда мажоритарен дял в Supercell.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини