Студиото, създало Quake Remastered, поиска да „възкреси“ и Unreal (1998)!

Потенциален Unreal Remake може и да е в плановете на екипа, работил над миналогодишния Quake Remastered. Очевидно Nightdive Studios е провел разговори с Epic Games относно възможна ремастерирана версия на Unreal 1, която да отбележи завръщането на един от най-добрите FPS-и за компютър, което си личи от публикация в Туитър.

Въпреки популярността на Unreal Engine на Epic, който в наши дни захранва всичко от The Witcher 4 до Alien: Isolation, както и Fortnite, „двигателят“ не е бил използван за създаване на нова игра от франчайза Unreal от Unreal Tournament, която въпреки че е стара класика, отдавна събира прах.

unreal-remake

Nightdive Studios е екипът зад ремастъра на Quake, пренасящ Doom 64 на PC и работещ над предстоящия римейк на System Shock, а ето че вече насочва погледа си към ремастерирането на оригиналната Unreal игра.

Въпреки че нищо не е потвърдено към момента, главният изпълнителен директор на студиото е на мнение, че феновете ще останат повече от впечатлени, ако получат римейк на тази невероятна класика.

Може ли Unreal Remake да бъде обявен на Summer Game Fest следващата седмица?

Защо не!

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини