TikTok обеща промени, след като американските законодатели призоваха Google и Apple да го забранят!

TikTok отговори на призивите приложението да бъде забранено в Съединените американски щати, заявявайки, че ще направи промени, за да премахне всяко съмнение относно сигурността на потребителските данни в страната.

Девет републикански сенатора настояха TikTok да отговори, след като статия, публикувана в Buzzfeed, предизвика опасения за сигурността на 17 юни. Те съобщиха, че компанията майка, ByteDance, е успяла да получи достъп до непублични данни за своите американски потребители.

Идеята, че частни потребителски данни от САЩ могат да бъдат предавани на правителството на Китай, което може да засегне милиони от неговите потребители, определено не се е харесало на Брендън Кар (Федерален комисар по комуникациите (FCC)), който призова те да бъдат забранени.

tiktok-image-usa

FCC регулира националната сигурност в цялата страна. Той също така описа спора с данните като сериозна заплаха за националната сигурност. През септември 2020-та, Доналд Тръмп обяви като президент, че приложението ще бъде забранено – въпреки че това никога не се случи.

В писмото, цитирано от Ройтерс, TikTok  признава, че служителите, базирани в Китай, могат да имат достъп до потребителски данни в САЩ.

Писмото продължава с думите:

Знаем, че сме сред най-проверяваните платформи от гледна точка на сигурността и се стремим да премахнем всяко съмнение относно сигурността на потребителските данни в Съединените Американски Щати.“

/TikTok/

Apple и Google все още не са отговорили на призивите да премахнат TikTok – приложение с над един милиард потребители в световен мащаб – от своите магазини за приложения.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини