В Китай заловиха контрабандист, пренасял 160 процесора на Intel, залепени за тялото му!

Властите в Китай арестуваха мъж , който се е опитал да внесе 160 бр. процесори на Intel в страната. Китайските митнически служители са осъществили ареста на 9 март, след като забелязали странното му поведение по време на ходене, според публикация на китайската митническа служба. Подобен род престъпление е поредното от контрабандистите в опит, да внесат компоненти за гейминг машини от висок клас поради недостига на доставки.

Престъпникът е използвал тиксо, за да прикрепи 160-те процесора от 11-то и 12-то поколение на Intel, както и 16-те сгъваеми смартфона към кръста, корема и прасците си. Точните модели на процесорите и телефоните не са налични в момента, но ако всички 160 чипа на Intel бяха модели от 12-то поколение 12900K, и всички телефони Samsung Z-Fold 3, то ходещият контрабандист се е разхождал свободно с повече от $120 000, прикрепени с тиксо към тялото му.

china-customs

Миналата година друг негов „колега“ в Китай бе уловен в опит да се промъкне с 256 процесора на Intel, използвайки същата стратегия с тиксо. Контрабандата на чипове на Intel е по-разпространена от тези на конкурентите им от AMD, вероятно заради Land Grid Array на първия, а не на Pin-Grid-Array, според някои специалисти. Пиновете при PGA могат да се огънат, докато са привързани към тялото на човека, който ги пренася.

През изминалата година цените на геймърския хардуер скочиха почти три пъти, като това рефлектира най-вече върху GPU и CPU. Въпреки че спекулациите предполагат, че недостигът ще приключи през 2022 г., някои анализатори не вярват, че това ще се случи преди средата на 2023 година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини