За четвърти път в историята си G2 Esports стана шампион 4 поредни пъти в елитното състезание по League of Legends в Европа. Във финала на пролетните плейофи "самураите" надделяха над Fnatic с 3:1.
FaZe Clan стана шампион на IEM Чънду, след победа във финала на CS2 турнира в Китай с 2:1 над MOUZ. Победителите спечелиха 100 хил. долара от наградния фонд, както и квота за IEM Кьолн 2024.
BetBoom Team е новият шампион в CS2 турнира в A1 Gaming League. Руснаците победиха френския 3DMAX с 2:1 в големия финал, който бе излъчван на живо в Twitch канала на лигата, както и в ефира на MAX Sport 2. Шампионите се поздравиха с голямата награда от 15 хил. лв.
Руският BetBoom Team ще спори във финала на CS2 турнира на A1 Gaming League срещу френския 3DMAX. Двата тима достигнаха до заключителния сблъсък за сезона в най-голямата лига за електронни спортове в България, след съответно над Sampi и ex-Preasy с по 2:0.
MOUZ срещу FaZe Clan е финалът на CS2 турнира IEM Чънду 2024. "Мишоците" спечелиха полуфинала си срещу G2 Esports с 2:1, докато FaZe Clan надделя над Astralis със същия резултат. Шампионът в Китай ще спечели 100 хил. долара и място в IEM Кьолн 2024.
G2 Esports и FaZe Clan се класираха полуфиналите на CS2 турнира IEM Чънду. "Самураите" надвиха Virtus.pro с 2:0, след след 13:6 на Anbuis и 13:10 на Overpass. FaZe пък имаше нужда от три карти, за да отстрани бившия си състезател Ръсел "Twistzz" ван Дълкен и новите му съотборници от шампионата в Китай.