В седмиците, водещи до старта на Cyberpunk, акциите на CDP се търгуваха на около €84 всяка, достигайки €93 на акция само 6 дни преди пускането на играта. Историята оттогава е низ от резки спадове и кратки повишения. Акциите на компанията и пазарният й капитал намаляват наполовина през първите няколко месеца на 2021-ва, след което отново почти наполовина от края на март тази година.
Пазарът на компютри претърпя феноменален растеж през първите две години от пандемията, но комбинацията от повишаване на цените на енергията, горивата и храните и хората, които прекарват по-малко време у дома, бързо върна тази индустрия към реалността. Индустрията в Европа, Близкия изток и Африка отбелязва още по-голям спад от 18%!
От съвсем скоро Blizzard е една от компаниите, които понесе удари от феновете си точно заради това в Diablo Immortal. И докато микротранзакциите се появяват най-вече в безплатните игри, вече доста солидни заглавия започват да ги включват в продуктите си, особено през последните пет години.
Компанията наскоро заяви, че планира да разкрие бъдещето на франчайза си по време на специално събитие през септември. Твърди се още, че Assassin’s Creed: Infinity ще бъде масова онлайн игра, развиваща се през множество исторически периоди.
Според BleepingComputer, хакерската организация BlackCat се появява за първи път през ноември 2021-ва и оттогава е проникнала в над 60 компании по целия свят. Наскоро те се насочиха към държавна агенция в Австрия, швейцарска авиационна служба и луксозната модна марка Moncler.
Също така напоследък се появиха множество теми в Reddit на Diablo Immortal за играчи, които напускат, цитирайки скуката в края на играта или усещането, че играчите, които плащат, имат твърде значително предимство пред тези, които играят безплатно.