Световното първенство по Dota 2 стартира на 4-ти септември. Участие ще вземат 16 отбора, разпределени в 4 групи по 4. Шампионът става ясен на 15-ти септември.
G2 Esports спечели поредната си титла от европейския шампионат по League of Legends - LEC. "Самураите" надделяха с 3:1 победи в големия финал на сезона срещу Fnatic, а това ще са 2 от трите европейски тима, които ще участват на Световното първенство по LOL.
От 4-ти до 8-ми септември в Стара Загора ще се проведе Мейджър турнира по StarCraft II - Bellum Gens Elite Stara Zagora 2024, с награден фонд 10 хил. евро.
EDward Gaming се наложи над Team Heretics и се в превърна китайския тим, световен шампион по VALORANT! Азиатската организация победи с 3:2 във финала в Южна Корея и спечели 1 млн. долара от общия награден фонд на турнира.
Leviatán загуби мача си за влизане в големия финал на Световното първенство по VALORANT. Воденият от Димитър "Itopata" Стаев обаче има още един шанс да стигне до битката за световната титла.
500 Esports загуби от Cloud9 в отворената квалификация за IEM Рио 2024. Нашите състезатели отстъпиха пред класата на руските геймъри с 0:2, след равностойна първа карта.