BIG подписа с „FaveN“ в рекордна сделка за германската CS:GO-сцена!

BIG обяви, че подписва с Josef „faveN“ Baumann в сделка, поставяща рекорд на немската конкурентна CS:GO сцена. Организацията не разкрива подробности за трансферната сума, но според главния изпълнителен директор Даниел Финклер, трансферът може да се определи като най-скъпият за страната до този момент.

Смятан от мнозина за най-талантливия германски състезател, „faveN“ показа много от силните си страни по време на тригодишния си престой в Sprout. Той стана ключова част от отбора, което накара мнозина да повярват, че е само въпрос на време да спечели билети си за BIG, най-добрият CS:GO отбор в страната.

faveN“ идва като заместник на Nicklas „gade“ Gade, който се бори доста, за да достигне върховата си форма през петте месеца в титулярния състав на BIG. Той се присъедини към отбора, за да запълни овакантеното място след напускането на турската звезда Ismailcan „XANTARES“ Dörtkardeş.

faven

С привличането на „faveN„, BIG ще се стреми да увеличи огневата си мощ след разочароващата година, в която тимът спечели само един международен турнир – Funspark ULTI 2020 Europe Final. Момчетата са извън Топ 10 в световната ранглиста на HLTV от септември, като отпаднаха от PGL Major Stockholm в Challengers Stage и спечелиха само един мач от последните си две международни събития.

Немската организация ще направи първата си поява с новия облик на отбора във финалите на Funspark ULTI 2021, онлайн турнир с награден фонд от $300 000, насрочен за 18-24 януари.

През февруари те ще присъстват и на IEM Katowice Play-In Stage, където 16 отбора ще се борят за осем места на емблематичното полско събитие.

Съставът на BIG в момента изглежда така:

  • Йоханес ‘tabseN⁠’ Wodarz
  • Тициан ‘tiziaN⁠’ Фелдбуш
  • Флориан „syrsoN⁠“ Рише
  • Нилс ‘⁠k1to’ Gruhne
  • Йозеф ‘faveN’ Baumann

 

  • Niclas „enkay J⁠’ Krumhorn (главен треньор)
  • Nicklas ‘⁠gade⁠’ Gade (резерва)
Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини