ESIC наложи забрани на треньорите на Team Spirit, 9z и Imperial заради „spectator bug“-a!

ESIC, или така наречената Esports Integrity Commission, официално публикува и наложи санкции срещу треньорите по CS:GO на Team Spirit, 9z и Imperial Esports за използването на „spectator bug“ в играта.

Наставникът на Team Spirit – Сергей “hally” Шаваев и този на 9z – Рафаел “zakk” Фернандес – бяха отстранени заради използване на въпросното непозволено преимущество. По това време “hally” е ръководил отбора на Empada, докато “zakk” го използва два пъти с LG през 2018-та и 9z през 2020-та година.

Никой от всички треньори обаче, не е използвал непозволеното предимство за повече от два рунда.

esic-pgl

ESIC обяви в четвъртък, 5 май, че предстоят санкции след подробното разследване. Именно по това време, комисията е разгледала хиляди рундове, в които е използван един от трите варианта на въпросната грешка.

В изявлението от 5 май на ESIC също така се казва, че временно се спират правата на трима треньори, присъстващи на PGL Antwerp Major, тъй като са използвали по-сериозните възможности на бъга, въпреки че не става ясно точно кои.

И 9z, и Team Spirit признаха на 6 май, че техните треньори са били отстранени.

Организаторите от PGL също потвърдиха, че „hally“, „zakk“ и „mirmaker“ са сред имената на наставниците, които няма да участват на Antwerp Major, именно заради разследването на ESIC.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини