„Faker“ счупи още един рекорд на Worlds 2022, дошъл след пирова победа над Cloud9!

Безмъртният крал, Лий „Faker“ Санг-хеок, счупи още един рекорд в League of Legends на Worlds 2022. Корейската суперзвезда стана първият играч, който изигра 100 мача на Световно първенство, освен това – с доста добър KDA.

Трикратният световен шампион е лицето на играта и е на върха в своята кариера от близо десетилетие. Той вече счупи редица рекорди ⁠— както в международен план, така и на национално ниво ⁠— и добави още един към своите резултати на Световно първенство.

faker-worlds

Професионалният състезател също има и невероятен процент победи към днешна дата на световни първенства. „Безмъртният крал“ е спечелил 72 от своите 100 игри през последното десетилетие на голямото международно събитие и има шанса да подобри още повече този рекорд през тази година.

Има обаче и светлина в тунела за един играч, който може да възхвали Европа. Хърватският мидлейнър Лука „Perkz“ Перкович е по петите му с 86 мача, а „Jensen“ от Cloud9 е с 83.

T1 в момента е с резултат 2-1 в Група A на Worlds 2022 след победата си срещу Cloud9 в 100-ата игра на Faker. Отборът е наравно с EDward Gaming и Fnatic, като първите два напредват към нокаут фазата по-късно през октомври.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини