„G2“ представи новия си женски отбор по League of Legends, носещ името „G2 Hel“!

Електронните спортове за жени продължават да растат с бързи темпове и все повече големи организации търсят да инвестират в тях. Наред с множеството компании, които избират отбори само от жени, за да се състезават в инициативата Game Changers на Valorant, виждаме все по-засилено участие в електронните спортове за жени от всякога.

Поредната организация, която добави свой женски отбор по League of Legends е G2 Esports! На 1 септември официално бе обявен първият изцяло женски състав, носещ иметоп G2 Hel.

Отборът включва възпитаници ит програмата Avarosa на SK Gaming, инициатива, предназначена да даде на жените подкрепа в света на професионалния League of Legends.

Състават на момичетата бе известен преди като Burger Flippers и наскоро се класира за GirlGamer World Championship. Те спечелиха GirlGamer European Qualifier в Румъния, побеждавайки Grow uP Stars с 3-1.

g2hel

Главният изпълнителен директор на G2 – Карлос ‘Ocelote’ Родригес има големи очаквания за проекта, заявявайки, че екипът ще доминира, докато се забавлява по начина, по който го прави G2.

Той допълни още, че феновете трябва да очакват същите високи успехи от G2 Hel, както беше показано вече от G2 Gozen, който вече спечели три титли на VCT Game Changers EMEA.

G2 Hel ще представлява Европа на GirlGamer Esports Festival 2022, чиято дата и място все още не са обявени.

Техният списък се състои от:

  • Top lane: Olivia “Olizia” Nnenna Calistus
  • Jungle: Agnė “Karina” Ivaškevičiūtė
  • Mid lane: Alena “TIFA” Maurer
  • AD Carry: Maya “Caltys” Henckel
  • Support: Ève “Colomblbl” Monvoisin
Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини