Инфлацията не подмина и League of Legends! Riot увеличи RP с 20% и ядоса феновете!

Играчи на League of Legends — подгответе се за финансов удар. Riot увеличава цената на Riot Points (RP), с до 20% в някои региони!

Компанията редовно коригира цените на валутата за козметика в играта в различните държави по света, за да поддържа нещата в съответствие с колебанията в икономиката. Този път тя обаче обяви, че едно от най-големите повишения предстои след няколко седмици.

От 19 август се увеличават цените на RP и TFT-монети, за да се коригират спрямо световната инфлация. Някои региони са засегнати повече от други, което е разбираемо.

Играчите в Северна Америка могат да очакват увеличение от около 10%, докато някои страни от Европа като Полша, например, се подготвят за повишения с над 20%.

rp-value

Тъй като RP е виртуална валута за онлайн игра, феновете от общността поставят под въпрос валидността на аргумента за инфлацията. Въпреки това, тъй като цените на всички стоки по света се повишават, тази корекция беше само въпрос на време, а не дали щеше да се случи.

И докато цените на Riot Points (RP) се покачват, все още е важно да се отбележи, че League of Legends и TFT са напълно безплатни за игра — кожите и козметиката често са единствените неща, които играчите купуват с въпросната валута, с освен това далеч не са задължителни.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини