MIBR стана първият отбор, класирал се за PGL Antwerp Major!

Бразилският CS:GO отбор MIBR победи Imperial с 2-1 в регионалния квалификатор, за да стане първият Counter-Strike отбор в света, който си осигури едно от 24-те налични места, в първото спонсорирано от Valve събитие на годината.

MIBR и Imperial се изправиха един срещу друг в трудна серия. Imperial, който разполага с легендарни имена като Габриел “FalleN” Толедо, Фернандо“fer” Алваренга и Линкълн “fnx” Лау, показа страхотна игра на Inferno, особено на T-Side, като съумя да спечели картата със 16-12.

Първата карта явно послужи като урок за MIBR, тъй като те показаха много по-добра форма на Vertigo. Марсело „chelo“ Сеспедес доминира от самото начало и не се измори особено, за да затвори мапа със 16-8.

mibr-pgl

MIBR пренесе инерцията си и на Nuke, като спечели първите шест рунда и опря гърбовете на Imperial до стената. „FalleN“ и съотборниците му се доближиха до изравняването на играта в средата на второто полувреме, но MIBR бяха в много по-удобна позиция, тъй като трябваше само да спечелят още четири рунда като CT, за да вземат картата.

Това, разбира се, се случи и те спечелиха Nuke със 16-10.

Imperial ще се пробва отново днес, за да се опита да се класира за PGL Antwerp Major. Съставът ще има още две възможности за това и в американския RMR.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини