Още CS:GO-треньори на прицел! ESIC подготвя нови наказания заради злоупетреби в играта!

The Esports Integrity Commission (ESIC) е съвсем близо до приключване на разследване на треньори по CS:GO, които са злоупотребявали с бъгове в играта, според скорошен доклад в публичното пространство. Съобщава се, че наказанията все още се обсъждат, но засегнати от тях могат да се окажат до 52 треньори.

Няма определена дата, когато вълната от наказания ще връхлети наставниците, но организации като Асоциацията на професионалните играчи на Counter-Strike (CSPPA), желае те да бъдат вече активни преди PGL Antwerp Major през май – първият спонсориран от Valve турнир за 2022 г.

Надзорният орган за електронни спортове вече наложи забрани на 37 треньори за използване на прословутия Spectator Bug през 2020 г.

Той позволяваше на треньорите да поставят своите камери в играта навсякъде по картата и някои го използваха, за да предават информация на своите играчи. Източници, близки до настоящото разследване разкриват, че има множество други бъгове в играта, които са позволили на треньорите да получат несправедливо предимство пред опонентите си.

esic-csgo-coaches

Автоматизираният процес, който беше използван за улавяне и спиране на 37-те треньора през 2020 г., не откри други грешки в CS:GO. Процесът обаче е актуализиран и вече са открити други случаи на злоупотреба. По-рано тази година се разбра, че бившият треньор на Cloud9 и настоящ служител на Evil Geniuses – Soham „valens“ Chowdhury – се е натъкнал на два различни метода, чрез които е използвал бъгове при спектаторите преди години.

Валенс обаче заяви, че не е споделял никаква информация с играчите си.

Ако ESIC приключи разследването си преди PGL Antwerp Major, някои треньори няма да могат да присъстват на събитието с награден фонд от $1 000 000.

Турнирът трябва да започне на 9 май.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини