Vitality и Здравец Гълъбов остават 4-ти в плейофите на LEC

Най-добрият български състезател по League of Legends Здравец „Hylissang“ Гълъбов и неговият Team Vitality записаха прогрес спрямо зимния дял на сезон 2024-та в европейския шампионат – LEC. Българският съпорт и „пчеличките“ останаха шести, докато сега завършиха на 4-то място в пролетните плейофи, след загуба от бившия тим на Гълъбов Fnatic с 1:3.

Серията, която определи последният тим, който ще се бори за топ 3 местата в LEC Spring Playoffs 2024, започна по най-добрия възможен начин за нашия състезател. Първата игра продължи над 30 минути, но Vitality спечели, като „Hylissang“ завърши с 2/6/20 с героя Rumble.

За съжаление след това се стигна до 3 поредни загуби. Fnatic наложи бан на Rumble във всяка следваща игра, а Гълъбов не успя да бъде толкова ефективен с Rakan и Tahm Kench, с които игра до края на серията.

„Пчеличките“ приключват плейофите с чек за 5 хил. долара от наградния фонд на Riot Games, а също така добавят и 70 точки за регионалното класиране на LEC, което има значение в битката за участие на Световното първенство в края на сезона.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини