Прецедент в LoL! Riot обмисля премахването на Chemtech Dragon след само две седмици!

Chemtech Dragon в League of Legends се превърна в източник на много спорове преди старта на Сезон 12 ⁠— толкова много, че Riot обмисля да го премахне поради реакцията на играчите, която дойде като цунами. В момента разработчиците очакват резултатите от запитването, което пуснаха към феновете на играта, за да вземат окончателното решение за съдбата на новия дракон. Прецедент в историята е нещо голямо, което е въведено в Pre-Season, да бъде премахнато толкова бързо.

От момента, в който драконът бе пуснат в PBE, играчите го определят като изключително „счупена“ цел ⁠— както за бонусите, които ще даде на онези, които го убият, така и за новата vision-denying механика. Въпреки че Riot е работил по отстраняването на проблемите, породени от мощния Soul buff на Chemtech Dragon и покритата с мъгла карта, това може да не е достатъчно, освен ако не бъде подложено на наистина голяма преработка.

chemtech-drake

Днес разработчиците на компанията признаха, че може да се наложи дори да премахнат дракона изцяло от играта. Ако го направят, това ще бъде един от редките случаи за 12 години в League of Legends, когато съдържание е премахнато две седмици след добавянето му.

„Правим анкета. Ще мине малко време, преди да получим резултатите. Реакцията на reddit и западните социални медии е ясна, но това не винаги е означавало, че играчите като цяло не са харесали дадена функция в миналото. Ако стигнем до извода, че нещо не е окей, ние винаги ще помислим дали да го променим или премахнем.“ – добави Брайън „Axes“ Салваторе.

Засега обаче играчите ще трябва да се справят с Chemtech Dragon, Soul и мъглата по картата, докато Riot не вземе решение, било в Patch 12.2 или след него.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини