След 2 часа забавяне, дузина паузи и тежки „BO5“-серии, „EG“ елиминира „TSM“ от квалификациите за Worlds 2022!

Evil Geniuses и TSM изиграха пет пълни League of Legends-игри вчера, което на пръв поглед не трябва да звучи странно. Редица закъснения и паузи, включително една, продължила над два часа, обаче, направиха сериите истински екшън, в който EG се наложи над TSM с (3-2), елиминирайки ги от квалификациите за Worlds 2022.

Втората игра от днешните плейофни серии беше прекъсната със седем различни паузи, повечето от които дойдоха в последните етапи на играта. След приключването й отборите не излязоха на сцената цели два часа, докато инженерите на LCS се опитваха да коригират аудио проблеми, които се отразиха негативно на двата отбора през ранната част на сериите.

След закъснението двата отбора решиха да продължат, без да се налага да я отлагат за по-късна дата. Въпреки че всички бяха засегнати от проблемите със звука, никой не взе решението да се откаже, да поиска отлагане или преиграване на срещата.

В момента момчетата от EG стоят само на една серия от класиране към Световното първенство, а по пътя им се „пречка“ съставът на Team Liquid.

Победителят от този мач, който ще се изиграе на 4 септември, се класира директно за Worlds 2022, независимо как ще се разиграе остатъкът от LCS Championship.

Що се отнася до TSM, те вече са елиминирани от световното състезание. Дали причината е била в изтичащите договори на „Solo“ и „Spica“, можем само да гадаем, но за поредна година TSM не е това, което трябва да бъде.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини