В Китай ограничиха времето за гейминг на непълнолетни до 3 часа на седмица!

Големите китайски платформи за видеоигри като Tencent и NetEase ще трябва да ограничат достъпа до съдържанието си за непълнолетни само до три часа седмично, следвайки новите правила, наложени от регулаторните органи на Китай днес.

Новината вече е официална след направеното официално съобщение в държавните медии. Промяната се прави в отговор на нарастващия интерес, водещ до пристрастяване към игрите.

Децата под 18 години вече ще бъдат ограничени до 1 час игра от 20:00 до 21:00 часа в петък, събота и неделя; и на официални празници. Това е намаление във времетраенето в сравнение с предишното ограничение от 1,5 часа игра през повечето дни от седмицата.

Гейминг компаниите трябва да ограничат възможността за достъп до игри извън тези часове, според Ройтерс, и трябва да въведат система за проверка на истинските имена на потребителите, за да гарантират правилното прилагане на новите правила. Регулаторите казват още, че също ще работят с родители и училищата, за да помогнат в борбата с пристрастяването към игрите сред китайската младеж.

Новите въведения идват само месец след статия, публикувана от държавните медии, описваща онлайн игрите като „духовен опиум„. Въпреки че по-късно фразата беше премахната, тонът на статията не оставяше никакво съмнение, че държавната намеса ще бъде неизбежна и то в най-близко бъдеще.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини